در پست امروز وینیل قصد داریم کتابی تازه با مضمون فلسفی اما روایتی شیرین و دوستداشتنی معرفی کنیم. دختر پرتقال کتابی است نوشتهی یوستین گردر، نویسندهی مشهور نروژی که در سال 2003 منتشر شد. یوستین گردر معلم فلسفهای بود که قصد داشت فلسفه را به زبان ساده و روان به دانش آموزانش بیاموزد. از این رو مشهورترین اثرش یعنی دنیای سوفی را نوشت. به همین علت، اکثر کتابهای این نویسندهی نروژی درونمایهی فلسفی دارند و برخلاف بیشتر کتابها در این زمینه، با روایت دلچسبی این مضامین مطرح میشوند. اگر به دنبال خواندن یک رمان کوتاه فلسفی هستید، تا آخر این پست با وینیل همراه باشید.
دربارهی داستان
داستان کتاب دختر پرتقال، دربارهی جورج راد، پسری 15 ساله است. جورج هنگامی که چهار سال بیشتر نداشت، پدرش را به علت بیماری از دست داد و از همین رو خاطرات چندانی از او ندارد. تنها چیزهایی هم که جورج از پدرش به یاد دارد به لطف عکسهایی است که در کودکی با او گرفته، که ناگهان سر و کلهی نامهای اسرارآمیز پیدا میشود. نامهای که پدر در گذشته به آینده فرستاده و تمام این مدت در یک ماشین اسباببازی جاساز شده بود.
از این جا است که روایت دختر پرتقال آغاز میشود. طبق گفتههای مادر جورج، از دغدغههای پدرش هنگام بیماری این بود که هیچوقت نمیتواند پسرش را کاملا بشناسد. حالا پدر با نامهای از 11 سال پیش آمده تا داستان دختر پرتقال را برای جورج تعریف کند و دنیا را از پنجرهی جدیدی به او نشان دهد.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
داشتن عکسهای قدیمی همیشه عجیب است. این عکسها به زمان دیگری تعلق دارند و مربوط به زمان حال نیستند. در اتاقم آلبوم کاملی از عکسهای پدر دارم. داشتن این همه عکس از کسی که دیگر زنده نیست، آدم را میترساند. یک فیلم ویدیویی هم از او دارم. صدایی دارد بم و اندکی هولانگیز. به قول مادربزرگ شاید بهتر باشد تماشای فیلم ویدیویی کسی را که دیگر در بین ما نیست ممنوع کنند. جاسوسی مردهها را کردن کار اشتباهی است.
دختر پرتقال، ترجمه مهرداد بازیاری
کتاب دختر پرتقال را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
مخاطب کتاب دختر پرتقال و اکثر کتابهای گردر نوجوانان هستند. با این حال با هر سنی اگر به فلسفه علاقه داشته باشید، روایتهای شیرین گردر میتوانند شروع خوبی برای خواندن کتابهای فلسفی باشند. داستان جذاب و نثر ساده و روان دختر پرتقال، این کتاب را به تجربهای دلنشین از خواندن کتابی فلسفی تبدیل کرده و از با هر سنی میتوان از این روایت لذت برد.